19/4/13

Για την απόπειρα δολοφονίας εργατών γης στη Μανωλάδα

Η δολοφονική επίθεση ένοπλων μπράβων εναντίον μεταναστών εργατών γης έφερε ξανά στο προσκήνιο αυτό που κρύβουν επιμελώς τα ΜΜΕ: τις οξυμένες ταξικές αντιθέσεις, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας.
Οι διάφορες ανώνυμες εταιρίες που προβάλλονται από το καθεστώς ως υπόδειγμα επιχειρηματικότητας της υπαίθρου είναι μια πολύ παλιά ιστορία με άλλο όνομα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά τσιφλικάδες μεταμφιεσμένοι σύμφωνα με τα σύγχρονα οργουελικά πρότυπα.
Οι ένοπλες συμμορίες που τρομοκρατούν τους μετανάστες εργάτες είναι η συνέχεια του "Ξένιου Δία", των συμμοριών του Δένδια, των μαχαιροβγαλτών και μαφιόζων της χρυσής αυγής. Όποιος πλέον δεν αντιλαμβάνεται ότι η αιτία του ρατσισμού και του φασισμού είναι ταξική και ότι η αντιμετώπισή τους δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας είναι ή αδαής ή αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Οι μετανάστες εργάτες γης δεν είναι καημένα άβουλα πλάσματα όπως παρουσιάζονται αλλά ταξικά μας αδέρφια που χρειάζοντα αμέριστη, ολόπλευρη και δυναμική αλληλεγγύη. Τραυματίστηκαν γιατί απαίτησαν συλλογικά τα δεδουλευμένα τους, όπως παλιότερα είχαν κυνηγηθεί επειδή έκαναν απεργία. Αυτό το γεγονός μας υπενθυμίζει ότι όσο υπάρχει εκμετάλλευση η ταξική πάλη πάντα θα βρίσκει διεξόδους, ακόμη και αν διάφοροι εκ δεξιών και εξ αριστερών προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Το εργατικό και ευρύτερα ριζοσπαστικό κίνημα πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που δε θα μείνουν στα εθιμοτυπικά αλλά θα θέσουν τους όρους για να τερματιστεί αυτό το αίσχος που δεν υπάρχει μόνο στη Μανωλάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Τέλος πρέπει να πάψει αυτή η ουτοπική και ανιστόρητη ανοησία της εμπιστοσύνης προς τα κατασταλτικά και δικαστικά σώματα που τάχα μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη. Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να αναπτύξει δομές αυτοάμυνας που θα της επιτρέψουν να καθαρίζει μόνη της με παρόμοια αποβράσματα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ-ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου